eToro, de beste online broker?

eToro komt oorspronkelijk uit Israël en biedt een erg uitgebreid pakket aan diensten op een zeer toegankelijke manier aan. Men kan traden in hefboomproducten zoals CFD’s. Natuurlijk zijn dit risicovolle producten en wil je als startende belegger een geminimaliseerd risico. Op eToro kan je ook handelen in grondstoffen, Crypto’s en ETFs. Dit maakt eToro ook gelijk onderscheidend. Het kunnen handelen in Crypto’s is niet mogelijk bij andere online brokers zoals Binck of Degiro. Een groot pluspunt voor Etoro. Hierin wil Etoro zich ook onderscheiden, een platform zijn voor de high risk belegger (korte termijn) en de low risk belegger (lange termijn).

Als je handelt in ETFs of aandelen op Etoro hoef je geen transactie te betalen. Voor handelen in Crypto’s op eToro betaal je spread kosten. Daarnaast betaal je ook geen servicekosten.

728x90

 

De voordelen van beleggen bij eToro

  • Je hoeft geen transactiekosten te betalen als je handelt in ETF’s.
  • Een erg makkelijk en overzichtelijk dashboard.
  • Volg andere ervaren beleggers via Social Trading. Wat doen andere beleggers en hoe staan hun portfolio ervoor? Ook het portfolio kopiëren is mogelijk
  • Naast het online dashboard, een super eenvoudige mobiel app
  • Een rekening op Etoro heb je binnen een paar minuten up and running.
  • Men kan met hele kleine bedragen beginnen. Je kan namelijk delen van aandelen en producten kopen in plaats van het hele product en of aandeel.
  • Dagelijks up to date met een korte beursupdate op de mail zodat je direct op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen.

De nadelen van beleggen bij eToro

  • Heb je een mooie winst gemaakt en wil je geld opnemen? Hiervoor betaal je $5. Zet dit af tegen het gratis openen en gebruik van een rekening en het valt eigenlijk wel mee. Toch vinden wij dat ze hier kritisch naar moeten gaan kijken.
  • Etoro is een populair platform voor het handelen in CDF’s. Pas op dat je deze niet per ongeluk aanschaft als je een transactie doet.

Social trading op eToro

Een onderscheiden aspect van Etoro wat hierboven al even werd vernoemd is het social trading gedeelte. Je kan op een vrij eenvoudige, social media achtige manier met andere beleggers discussieren en sparren over producten en koersen. Ook kan je andere investeerders op Etoro volgen en zien hoe en waarin zij handelen.

Daarnaast is er een toffe functie toegevoegd genaamd ‘copytrader’. Met deze optie kan jij de beleggingen, natuurlijk met je eigen budget, kopiëren. Volg je dus iemand met een goede portefeuille en goede winstgevende resultaten, dan kan je met 1 klik zijn of haar posities overnemen op eToro. Persoonlijk zijn wij voorstander van eigen onderzoek en het zelf willen bepalen van je koers en beleggingen, maar het is wel erg interessant en leerzaam om te zien hoe mede beleggers op Etoro handelen.

Is eToro betrouwbaar?

Een veelgestelde vraag bij is ‘is eToro betrouwbaar?’. Dit is natuurlijk een vraag die belangrijk is voor elke online broker. Momenteel is eToro één van de marktleiders op het gebied van online brokers. Wereldwijd zijn er miljoenen gebruikers die handelen op het online platform van eToro. Maakt dit eToro dan direct betrouwbaar vragen we ons af?

eToro en externe partijen?

Wil je als online broker betrouwbaar zijn, dan moet er een externe partij aanwezig zijn die de broker controleert en reguleert. In Nederland is hiervoor de Autoriteit Financiële Markten (AFM) opgezet.

eToro wordt momenteel gereguleerd door 2 externe partijen. De CySEC op Cyprus en de FCA uit Engeland. Dit zijn vergelijkbare partijen zoals de AFM in Nederland alleen dan in Cyprus in Engeland. 

eToro is terug te vinden in het vergunningsregister van de AFM. Dit kan men terugvinden op de website van AFM. Let op, eToro valt niet onder het toezicht van de AFM. Doordat eToro onder regulering staat van de FCA en CySEC moeten ze aan diverse reglementen voldoen. De belangrijkste vinden wij is dat het geld van klanten op een aparte rekening moet staan, in naam van een ander bedrijf. Dit noemen we ‘bewaarbedrijf’. Op deze manier kan er niks met je geld gebeuren mocht er iets gebeuren met eToro zelf.

Wat kost het om te beleggen bij eToro?

Zoals we hierboven al aangeven zijn de kosten erg laag wanneer je je geld wilt beleggen bij eToro. Je koopt je aandelen zonder commissie, iets dat vrij uitzonderlijk is in Nederland. De meest online brokers, zoals Degiro of Binck, hanteren vaste transactiekosten per aandeel. Transactiekosten kunnen ten koste gaan van een mooi rendement als je verkoopt. Daarom vinden wij dit een zeer aantrekkelijk pluspunt van eToro.

BUX zero biedt dit ook aan, commissie vrij handelen. Lees hier  onze uitgebreide review over beleggen bij BUX zero.

Bij iedere broker, dus ook eToro, betaal je een spread. Dit is simpelweg het verschil tussen de bied- en de laatprijs. De kosten hiervoor kunnen wel verschillen van broker tot broker. De spreads bij eToro liggen zeer waarschijnlijk iets hoger dan andere online brokers. Doordat eToro geen commissie vraagt bij het kopen van aandelen is eToro in de praktijk wel vaak goedkoper. Mocht je portefeuille een dusdanige omvang hebben en beleg je met forse bedragen dan kan een andere online broker aantrekkelijker zijn.  

Conclusie: de kosten voor het handelen op eToro zijn zeer gunstig ten opzichte van andere online brokers

Voorbeelden dashboard

Om een beter beeld te geven van het platform hieronder wat verschillende afbeeldingen van het dashboard in eToro:

Account aanmaken

Download de eToro app hier of ga naar de website. Binnen een minuut heb je een account geopend. Ook handig is het gebruik kunnen maken van je Google of Facebook account om in te loggen.

Een account aanmaken bij eToro is simpel en kost slechts een paar minuten. Vervolgens moet er een tegenrekening gekoppeld worden door het storen van 1 cent. Hierna kan je je geld storten, de minimale storting bedraagt 50 dollar, en beginnen met beleggen. 

Wil je ook beginnen met het beleggen op eToro, open dan hier gratis een rekening en start met beleggen!

eToro dashboard


eToro portfolio

eToro social trading

Plaats een reactie