Peaks

Beleggen met Peaks

Geld beleggen via Peaks is zeer eenvoudig en kan automatisch ingesteld worden. Deze beleggingsmaatschappij staat bekend om het beleggen met jouw wisselgeld. Beleggen via Peaks werkt anders dan je gewend bent, want hier hebt je een mobiele telefoon en een tegenbankrekening voor nodig.

Inleggen vanaf

1 euro

Kosten per jaar

€1 per maand

Voordelen

Nadelen

Hoe werk beleggen met Peaks?

Als je een betaling in de winkel doet met je betaalpas, dan rond Peaks dit bedrag naar boven af. Het verschil tussen dit bedrag en het betaalde bedrag in de winkel zal overgemaakt worden naar je beleggingsrekening van Peaks. Moet jij in de supermarkt dus 36,15 euro afrekenen, dan zal er 37 euro van je rekening afgeschreven worden, waarbij er 85 eurocent geïnvesteerd wordt in je beleggingen. 

Bij Peaks beleg je dus ongemerkt beetje bij beetje. Dit geldt niet allen voor betalingen in de winkel, maar ook op webshops en bankoverschrijvingen, zoals automatische incasso’s. Daarnaast kan je er bij Peaks beleggen voor kiezen om de wisselgeld optie tijdelijk stop te zetten.

Peaks beleggen vast bedrag

Naast het beleggen met wisselgeld is het bij Peaks ook mogelijk om een vast bedrag te investeren. Zo kan je langzaam een mooi bedrag opzij zetten voor de lange termijn. Bij Peaks is het mogelijk om zowel op de lange als korte termijn te beleggen. Uiteraard kan je op ieder gewenst moment je geld weer opnemen. 

Kosten Peaks beleggen

Er zijn verschillende varianten bij Peaks voor wat betreft de kosten. De app is de eerste drie maanden gratis, daarna betaal je 1 euro per maand als je beleggingen minder dan 2500 euro zijn. Als je bij Peaks meer dan 2500 euro aan beleggingen hebt, dan betaal je jaarlijks 0,5% over de gemiddelde waarde van je beleggingen.

Peaks brengt geen kosten in rekeningen voor het inleggen of opnemen van je geld. Ook het wisselen van portfolio van je beleggingen kost geen geld. Wel zijn er fondskosten en transactiekosten verschuldigd aan de beurshandelaren van de indexfondsen. Meer informatie hierover vindt je op de website van Peaks.

Beleg geld via Peaks

Momenteel is het nog niet mogelijk om bij elke bank te beleggen via Peaks. De betaalrekeningen van ING, ABN Amro, SNS, ASN Bank, RegioBank, Triodos Bank en Rabobank zijn op dit moment wel al gesynchroniseerd met de beleggingsrekening van Peaks. Daarnaast zijn er ook speciale voorwaarden voor jongeren onder de 23 jaar. Ben je tussen de 18 en 23 jaar oud, dan is het gebruik van de Peaks app gratis. Let er bij het beleggen van geld altijd op dat de waarde van je belegging kan dalen. Wij adviseren dan ook alleen geld te gebruiken bij Peaks wat je echt kan missen.