Centraal Beheer beleggen

Beleggen met Centraal Beheer

Beschik je over geld waar je wel wat risico mee kunt nemen, dan kan je ervoor kiezen om je geld te laten beleggen door Centraal Beheer. Deze verzekeraar biedt de diensten gemaksbeleggen en fondsbeleggen aan. Op onze website vindt je meer informatie en kan je tevens zien of Centraal Beheer momenteel beschikt over leuke acties, zoals bonussen of cashback acties.

Inleggen vanaf

1 euro

Kosten per jaar

0,6%

Voordelen

Nadelen

Betaal niet langer voor sparen

Het sparen van geld levert al jaren geen geld meer op. Met de huidige lage rentestanden moet je bij veel vermogen zelfs geld betalen om je geld weg te zetten. Om naast het betalen van een negatieve rente en de wel bekende vermogensbelasting toch nog geld te verdienen stappen steeds meer mensen over op een beleggingsrekening. 

Centraal beheer beleggen 

Centraal beheer is onderdeel van de Achmea Holding. Door diverse fusies bestaat de holding inmiddels uit onder meer Centraal Beheer, Interpolis, FBTO, de Friesland Zorgverzekeraar en Zilveren Kruis. Velen kennen Centraal Beheer als verzekeraar, maar de laatste jaren is het ook mogelijk om je geld hier te beleggen.

Lage instap

Naast de website heeft Centraal Beheer ook een eigen app waar je de beleggingen kan terugvinden. Wat een groot pluspunt is van deze belegginsmaatschappij is, dat je al kan instappen vanaf 1 euro. Het is daarnaast op elk moment mogelijk om extra geld bij te storten of je geld op te nemen. In de app van Centraal Beheer beleggen kan je direct het door jou opgebouwde rendement terugzien. 

Kosten gemaksbeleggen en fondsbeleggen

De kosten voor het laten beleggen van jouw geld bij Centraal Beheer liggen relatief laag. Als je kiest voor gemaksbeleggen, dan betaal je 0,60% per jaar voor de 4 Achmea mixfondsen en 0,30% aankoopkosten per keer. Fondsbeleggen kent lagere percentages namelijk: staatsobligatiesfonds 0,22 %, bedrijfsobligatiesfonds 0,38% en wereldwijd aandelenfonds 0,28%. Er zijn op dit moment nog geen mogelijkheden om specifiek duurzaam te beleggen. 

Eenvoudig tegen laag tarief

Beheerd geld beleggen bij Centraal Beheer is eenvoudig en kan tegen relatief lage kosten. Daarnaast kan je al vanaf 1 euro instappen. Er is een pagina te vinden met daarop de investeringsrisico’s, maar deze is niet heel uitgebreid. Wij adviseren de website van Centraal Beheer eens goed te bekijken en op basis daarvan je eigen keuzes te maken. Zoals altijd adviseren wij om alleen te beleggen met geld wat je echt kan missen. 

Momenteel 65 euro extra bij Centraal Beheer

Als je op dit moment instapt met beleggen bij Centraal Beheer, dan krijg je 65 euro extra bij een inleg van minimaal 500 euro. Let wel op dat dit bedrag minimaal 4 maanden lang belegt moet worden in een van de fondsen. Deze actie loopt nog tot en met 23 juni 2021 en zal 4 maanden na het storten van het actiebedrag op de beleggingsrekening worden toegevoegd.

Logo Centraal Beheer