Brokers vergelijken

Brokers vergelijken


Het is zover, je hebt besloten om te gaan beginnen met het beleggen van je geld om je vermogen te laten groeien. De juiste broker is dan een belangrijke eerste stap. Hieronder geven we een uitgebreid overzicht zodat het voor jou makkelijker wordt om de brokers met elkaar te vergelijken en een juiste keuze te maken

De Giro

De Giro

Lage kosten!

Bux Zero logo

Bux Zero

Geen minimale inleg vereist

Saxo Bank

Inleg vanaf € 20,-

peaks logo

Peaks

Inleg met wisselgeld

Logo Centraal Beheer

Centraal Beheer

Inleg vanaf € 1,-

Lender & Spender logo

Lender & Spender

Inleg vanaf € 100,-

Brand New Day

Inleg vanaf € 100,-

BITVAVO

Bitvavo (Crypto broker)

Inleg vanaf € 100,-

Wat is een broker?

Een broker klinkt fancy maar het is eigenlijk een tussenpersoon die het mogelijk maakt om te handelen op de aandelenmarkt. Als particuliere belegger is het niet mogelijk om direct beleggingen te kopen of te investeren op de aandelenmarkt. Je hebt dus altijd een broker nodig. Gelukkig is het dankzij het internet tijdperk super eenvoudig om via een broker te gaan beleggen.

Tegenwoordig zijn er tientallen verschillende brokers om online geld te beleggen. Hierdoor is het soms lastig een keuze te maken met welke partij je je eerste geld wilt gaan beleggen. Op deze website proberen we je te helpen door brokers met elkaar te vergelijken zodat jij een weloverwogen keuze kan maken.

Wat doet mijn broker precies?

Als jij wilt handelen in financiële producten op de beurs heb je een vergunning nodig. Grote kans dat jij niet over deze vergunning beschikt. Daarom maken we gebruik van een broker.

Brokers treden op als een soort tussenpersoon op de beurs. Zij zijn als het ware voor jou de professionele partij die wel toegang hebben om te handelen in financiële producten. Simpel voorbeeld: wanneer jij een aandeel van bedrijf X wilt kopen dan geef jij dit door aan je broker. Je broker koopt dit aandeel door te zorgen dat jouw order op de beurs komt.

Het kiezen van een Broker?

Je hebt besloten om je geld online te beleggen! Lekker bezig 🙂 Maar wat is nou een geschikte broker die mij hierbij kan helpen? We hebben hieronder kort een paar belangrijke aandachtspunten opgeschreven. Wil je meer informatie over het kiezen van een geschikte broker lees dan hier verder.

  • Kosten: natuurlijk moet een broker ook ergens een kleine commissie er tussen uit slaan. Deze kosten kunnen impact hebben op je eigen rendement. Daarom vinden wij het erg belangrijk om goed te kijken naar de kosten de een broker hanteert voor haar diensten.
  • Minimum inleg:  sommige brokers hanteren een minimumbedrag dat je moet beleggen nadat je je hebt aangemeld. Onderzoek dit dus goed voordat je begint.
  • Betrouwbaarheid: als je nog geen goed gevoel hebt bij een bepaalde broker onderzoek dan welke instantie toezicht houdt op de broker. Hoe is de historie van de broker? Zijn ze negatief in het nieuws geweest? Zorg dat je dit onderzoekt indien je geen goed gevoel hebt bij een partij.
  • Gebruiksvriendelijk platform: Wil je vooral snel een eenvoudig via een app beleggen of ben jij een datageek en wordt jij warm van uitgebreide data analyses? Voor ieders wil is er wel een geschikt platform die je hierbij kan helpen.
  • Klantenservice: je kent het wel, je hebt hulp nodig maar het duurt 20 minuten voordat je de juiste afdeling of persoon aan de lijn hebt via een klantenservice. Dit punt is voor ons erg belangrijk. Check het doe communicatie en klantenservice te werk gaat van een broker waar jij mee wilt samenwerken.
  • Testomgeving: sommige brokers bieden de mogelijkheid aan om eerst met fictief geld te beleggen zodat jij het platform kan leren kennen. Wat ons betreft een dikke plus!
  • Reviews van beleggers: er zijn tegenwoordig erg veel mensen die beleggen. Vraag een in je vriendenkring of familie of ze ervaring hebben met een bepaalde broker. Wat zeggen de reviews op bijvoorbeeld Google en Trustpilot? Doe een snelle check.
  • E-learning: wij merken dat steeds meer brokers ook investeren in hulp en uitleg doormiddel van blogs. Hierdoor kan jij je nog verder specialiseren als online belegger.

Het openen van een rekening bij een broker is in de meeste gevallen gratis. Maak een account aan en speur eens rond in het dashboard. Hoe voelt dit? Werkt dit voor jou? Test verschillende brokers uit zonder kosten te maken.

Betrouwbaarheid en vergunningen van mij broker?

Via een AFM-vergunning kunnen brokers aantonen dat zij betrouwbaar zijn en voldoen aan aan de strenge Nederlandse wet- en regelgeving. Alle brokers op Geld Online beleggen hebben een AFM- vergunning. Brokers kunnen een deze vergunning aanvragen bij de AFM of DNB. De AFM is belast met het toezicht op het gedrag van financiële ondernemingen en verleent AFM vergunningen aan beleggingsondernemingen, crowfunding, fondsbeheerders en financiële dienstverleners.

Daarnaast kan je ook kijken of een broker staat ingeschreven bij het Kifid. Dit is het klachteninstituut voor financiële dienstverlening. Het Kifid kan zicht ontfermen over deze klanten wat betekent dat de broker verplicht is om de klachten op te lossen.

Is mijn broker nodig?

Allemaal leuk en aardig die brokers maar heb ik het wel nodig? Zoals we hierboven ook al aangaven heb je altijd een broker nodig als je particulier wilt gaan beleggen. Vandaag de dag is het mogelijk om binnen 10 minuten een gratis account te openen bij de meeste brokers. Wij hopen dat deze pagina je helpt me een keuze te maken voor een broker zodat jij met een goed gevoel je eerste geld online gaat beleggen.

Wat zijn de goedkoopste brokers?

Natuurlijk spelen de kosten een belangrijke factor bij het vergelijken van brokers. Hogere kosten betekenen meer impact op je rendement. Een goedkope is niet altijd de beste broker. Het is echt een keuze die jij zelf moet maken en dat hangt samen met het soort beleggingen dat je wilt doen.
 
Is jouw strategie bijvoorbeeld om je geld te beleggen in aandelen en ETF’s dan zijn DEGIRO en BUX Zero goedkope opties. Deze brokers hanteren namelijk de optie commissievrij beleggen aan. Hierdoor kan je zonder transatiekosten beleggen in aandelen en ETF’s.